Damisi's ChisisiSEVCH Damisi's Chisisis (Shenzi)

F.3/8 2011

HD: A/A

AD: UA

DM: Carrier

MH testad

Skottfast

Utställd med klass 1

viltspårchampion


Husse Erik om Shenzi :

"Shenzi är i skrivandes stund strax över tre år och fullt frisk. Hon ställs ut emellanåt, än så länge "bara" med excellent, och tränar viltspår. Hade husse och matte satsat mer seriöst hade hon varit viltspårschampion redan men det ska förhoppningsvis bli avklarat inom ett par månader.

Hon är även en duktig kapplöpningshund och springer på rundbana, lure coursing och följer med mountainbiken som träning. RR får inte tävla officiellt i någon kapplöpningsgren i Sverige idag men hon står sig mycket väl mot andra RR och brukar imponera även på vinthundsfolket.

Shenzi är en väldigt glad skit men därför nog också lite för flummig för att tävla i exempelvis lydnad. Hon är däremot väldigt lätt att ha att göra med, hon kan följa med överallt, till jobb och till vänner och kan både lämnas bort och lämnas själv utan större bekymmer. Hon tycker om alla människor, även mycket små barn. Andra hundar vill hon ofta träffa en eller två gånger innan hon tycker dom är roliga.

Hon har ett ganska stort viltintresse men det är hanterbart och hon går alltid lös utanför stan. Viss vakt finns det också men när hon har markerat att hon blev överraskad springer hon fram och viftar på svansen och ska bli klappad. Hon älskar mest av allt i hela världen sin bonussyster Katla (en ett år äldre RR-tik), att sniffa in nya skogspromenader och filtar."

//Husse