Om oss

Vi som har Damisis kennel består av Petra, Janne och vår pojk Love. Vi har 2 Ridgebacks  som heter  Ralph och Ambi och haft dessförinnan 3 st RR som vi kommer ihåg och håller mycket varmt i hjärtat. Vi har ochså en fodertik som heter Dizza som bor hos Inger Ström.

Petra har haft RR sen 1995 då Tatoo's Rhavelli flyttade in och Janne kom in i bilden ett par år senare.

Petra har jobbat på en veterinärklinik som djurvårdare/receptionist i 12 år.. Janne jobbar på en fabrik som montör och är deltidsbrandman.

Det finns också 3 katter Lillen,Felicia och Tufsen. Vi bor på en liten gård strax utanför Sävsjö och där finns också ett antal hästar i stallet, haft egna innan men endast inhyrda numera.  Vi också haft en  mindre uppfödning av föl och 3 st har det blivit som vi är mycket stolta över.

För att kunna lära mig mera om hundar och hästar så har jag gått ett stort antal kurser genom åren och brinner extra för mentalitet och olika sorters fysiska aktiviter med våra RR. Gått följande kurser;

SKK uppfödarutbildning

Foderlära genom Specific/ Hill's/ Royal Canin,

Sjukvårdskurs/hund/inriktnig op.

MH figurantutbildning,

Allmän Sjukdomslära/hund

Receptionskurs inriktning djurvård

Flyinges hästskötarexamen,

Ponnyinstruktörkurs I och II


Lärt mig otroligt mycket genom mitt jobb på veterinärkliniken,  vi tränar mycket med våra hundar sök, rapport, lydnad spår av olika former, konditionstränar dem på olika sätt, drag på vintern med skidor el pulka mm. Tävlar inte så mycket men ibland i lydnad, bruks, rallylydnad, viltspår, utställningar.

Vårat mål för uppfödningen av RR är att få friska, mentalt bra ridgeback som är allsidiga, med framåtanda och bra nerv.

En kompis man kan hitta på mycket kul med och lita på i alla väder.

Medlem i följande:

SBK ( Svenska Brukshundsklubben)

SKK (Svenska Kennelklubben)

SRRS ( Svenska Rhodesian Ridgeback Sällskapet)