Föräldrar

F-Kull


F. 1/8 2018

E. Wayosi Baby Can´t Drive (Nixon)

M. Damisi´s Durdaana (Dizza)


1 aug föddes vår efterlängtade F kull.

Hela 10 st valpar blev det och allt flöt på väldigt bra med förlossningen. Första valpen kom 14,30 och sen flöt det på i rasande fart till kl 19,00 då 8e valpen kom. Sen vilade hon dryga 3 timmar varav de 2 sista sen kom.


10 valpar födda, alla pigga och friska- 7 hanar och 3 tikar

9 valpar som är vetefärgade och 1 tik leverfärg.

4 valpar med korrekta ridgar - 1 ridgelös - 5 ridgefel

Inga kroksvansar.

Alla korrekta färger och tecken.

Ingen sinus

Inget navelbråck

Inga andra felFöräldrarna till vår F-kull är två mycket mentalt stabila, orädda hundar med mycket lek och nyfikenhet och som har mycket arbetsglädje med bra koncentration. De kommer båda från friska sunda linjer och inavelsgraden är 0% på hela 6 generationer.
Stamtavla här

 

 Damisi's Durdaana (Dizza)


F. 14/4 2015

Höjd: 67 cm

Vikt: 36 kg

HD: A/A

ED:0/0

DM: N/N free

EOAD: free

JME: clear

 

Bilder Dizza under våra hundar


Dizza är en livlig och energifull tik som älskar att träna, t ex spår, sök och rapport. Hon är mycket duktig i sitt arbete och kan koncentrera sig bra. Vi har tävlat lite i spår och rapport och domarna har berömt hennes arbetsglädje och noggrannhet.


Hon har genomfört BPH och Jägarförbundets Mentaltest med bravur vilket där visar att hon tycker om människor, leker väldigt gärna, hon är mycket nyfiken, har bra koncentration, hon är orädd, har lagom mycket skärpa och försvar vilket inte syntes i MT så mycket då hon bara var 1 år men som syns i BPH och hon har bra avreaktioner och är en livlig framåt tjej. 


Hemma växlar hon mellan att leka med sina leksaker och att slappa i soffan. Dizza är mycket glad i människor och hälsar gärna på dem med många pussar. Hon tycker om barn och särskilt Ingers barnbarn och är då mycket mjuk och fin i sin lek.

Hon är nyfiken på andra hundar och leker gärna.

Bakom all hennes energi och glädje finns även en bra vaktinstinkt som hon tar fram när det behövs. Dizza är verkligen en hund som som är full av energi och glädje och jag (Inger) ser verkligen fram emot att få följa hennes och Nixons valpar i framtiden.


Bakom Dizza finns det flertal mycket fina hundar som är kända för sina fina, stabila mentaliteter och som lämnat detta starkt till sina avkommor överlag samt också friska och sunda hundar och som överlag har mycket energi och arbetsglädje.


Vi på Damisis kennel tycker Dizza är ett självklart val för oss att vilja ha en kull valpar på och kunna föra hennes fina linjer vidare och därmed föra hennes mamma Binahs linjer vidare och mormor Olivia som var 2 fantastiska tikar som vi haft förmånen att få ha i vår familj och som gett oss fantastiska valpar genom åren och då kombinerat med de fina hanhundarna vi valt till valpkullarna.

RL1 Wayosi Baby Can’t Drive ~ Nixon


F. 18/2-2014

Höjd: 70 cm

Vikt: 43 kg   

HD: A/A

ED: 0/0   

Ögon: UA   

LTV0 – normal

SP0 – normal (inofficiellt)   

VA0 – normal (inofficiellt)

DM: N/N, free   

Blue dilute: D/D, free

EOAD: free

JME): clear

Länk till Nixons hemsida : http://wayosi.no/nixon/


Nixon är en hane på 4 år, som är född och bosatt i Norge. Alla som träffar honom kan inte låta bli att lägga märke till hans suveräna temperament, vilket också syns på mentaltestbanan. Han har gjort MT genom Svenska Jägareforbundet, som visade att han gillar människor, tycker om att leka och kampas med kamptrasa, han är orädd, nyfiken, har bra koncentration, snabba och fullständiga avreaktioner och har överlag en mycket fin balans i nerverna.

Skydda sin flock gör han om det behövs, men det är inte något han tar fram i onödan!

Han har också gjort en mycket fint BPH (beteende och personlighetstest hund) som bekräftar vad vi redan visste om den här hunden, nämligen att det är en toppenhund med alla kryss på rätt plats!


Nixon tränar och tävlar i rallylydnad, och har 3 första-priser i klass 1 med titeln RL1. Han tränar också nosework, spår och agility, och tycker att det är toppen att samarbeta med matte i olika hundsporter. Han är också godkänd besökshund i Norska Röda Korset, och fungerar där utmärkt med sitt säkra och lugna beteende.

Han är också blodgivare vid Veterinärhögskolan, och djursjuksköterskerna kommenterar gärna hur lugn och snäll han är. Nixon er självklart en frisk hund, och har aldrig varit sjuk. Han är sparsamt utställd med VG, och har på alla sätt visat att han är en allsidig rhodesian ridgeback enligt rasstandarden!


Bakom Nixon är också en mycket stolt uppfödare (Mona Hansen, Kennel Wayosi) som tycker att det är helt uppenbart at en sån bra hund ska gå i avel, och som ger sitt fulla stöd till denna kombinationen. Vi önskar Petra och Janne all världens lycka med den här kullen och ser fram emot fortsättningen.