Damisi's Durdaana


Damisi's Durdaana (Dizza)

14/4 2015

HD: A/A

ED:0/0

DM: free

EOAD: free

JME : free

Officiella meriter:

BPH testad - godkänd och skottfast

Bruks: Godkänd i spår och rapport, uppflyytad

Godkänt anlagssida

Inofficiella meriter:

Mentaltestad på jägarförbundets MT - skottfast


Fodertik som vi sparade från Binahs första kull och som bor hos Inger Ström tillsammans med Chenzi. Det här är Binahs dotter i allra högsta grad, mk energi och vilja att göra saker och ett riktigt charmtroll.


Dizza är en livlig och energifull tik som älskar att träna, t ex spår, sök och rapport. Hon är mycket duktig i sitt arbete och kan koncentrera sig bra. Vi har tävlat lite i spår och rapport och domarna har berömt hennes arbetsglädje och noggrannhet.


Hon har genomfört BPH och Jägarförbundets Mentaltest med bravur vilket där visar att hon tycker om människor, leker väldigt gärna, hon är mycket nyfiken, har bra koncentration, hon är orädd, har lagom mycket skärpa och försvar vilket inte syntes i MT så mycket då hon bara var 1 år men som syns i BPH och hon har bra avreaktioner och är en livlig framåt tjej. 


Hemma växlar hon mellan att leka med sina leksaker och att slappa i soffan. Dizza är mycket glad i människor och hälsar gärna på dem med många pussar. Hon tycker om barn och särskilt Ingers barnbarn och är då mycket mjuk och fin i sin lek.

Hon är nyfiken på andra hundar och leker gärna.

Bakom all hennes energi och glädje finns även en bra vaktinstinkt som hon tar fram när det behövs. Dizza är verkligen en hund som som är full av energi och glädje och jag (Inger) ser verkligen fram emot att få följa hennes och Nixons valpar i framtiden.


Bakom Dizza finns det flertal mycket fina hundar som är kända för sina fina, stabila mentaliteter och som lämnat detta starkt till sina avkommor överlag samt också friska och sunda hundar och som överlag har mycket energi och arbetsglädje.


Vi på Damisis kennel tycker Dizza är ett självklart val för oss att vilja ha en kull valpar på och kunna föra hennes fina linjer vidare och därmed föra hennes mamma Binahs linjer vidare och mormor Olivia som var 2 fantastiska tikar som vi haft förmånen att få ha i vår familj och som gett oss fantastiska valpar genom åren och då kombinerat med de fina hanhundarna vi valt till valpkullarna.