Nästa valpkull 2023

Vi planerar valpkull 2023 och parning kommer troligen ske våren -23. 

Mamma till denna kull är Damisi´s Fauziya (Maya) och pappa är från Norge från kennel Wayosi, Wayosi Hakuna Matata (Buck) vars pappa Sheriff vi använde till vår 1a kull.

Ska bli mycket spännande detta.

Mer info kommer löpande.

När man köper valp från oss vill vi att man ska ha tänkt igenom och kunna svara på dessa frågor


  • Vem är ni? Vart bor ni ? Var jobbar ni ? Hur löser ni jobb/valp när valpen/unghunden/som vuxen ? Kan ni ta med hunden på jobbet, lämna på dagis etc, en hund kan inte o ska inte lämnas för länge ensam hemma och absolut inte en valp/unghund. Hur löser nni den viktiga 1a tiden från valpen kmmer hem och ca ett halvår framåt  ? 
  • Vad är era erfarenheter av hund och av rasen Ridgeback ?
  • Är ni aktiva som familj/person ?
  • Vad är era ambitioner med valpen ? Har ni tänkt träna nåt speciellt med hunden eller speciella aktiviter? enbart familjehund etc ?
  • Kommer hunden få bli en del av er familj och följa med och vara med ? 
  • varför valde ni rasen Ridgebback ? 

När man köper valp från oss får man en valp som är född och uppvuxen i hemmet, nära oss människor, mycket social kontakt och van vid hemmets olika ljud och händelser,

De är vana att vara ute som inne.

De har fått bra mat (valpfoder av bra kvalite), avmaskade regelbundet, klippta klor regelbundet och vi är mycket med dom och pysslar förutom när de är nyfödda och ett par veckor framåt där de ska ha lugn o ro med nästan enbart mamman

De har tillgång till olika sorters leksaker som olika saker att klättra på och krypa i. De får testa och smaka på lite olika saker som ben, grönsaker, färskfoder mm.


När de flyttar är de vaccinerade, chipmärkta och besiktade, vi skriver ett köpeavtal (SKK), Ni får medlemskap i SRRS 1a året. Ni får mat för första tiden och valpkasse med hem. 


Vi är väldigt noga med vilka som köper valp hos oss och vi har ingen kölista,

Vi säljer till de som mest lämpade och det kan vara så att en speciell valp med ett särskilt temperament inte lämpar sig i en familj så då väljer vi nån annan som passar bättre. Man ser ganska tydligt när valparna är små vad det är för individer.


En ridgeback är en kraftfull hund som kräver hundvana och bra aktiviteter för de ska trivas och må bra. De är ingen enbart promenadkompis för gå lufsa lite runt kvarteret, de vill inte heller bli lämnade för länge ensamma, de tycker om att vara nära sin familj. 

Våra linjer har också mycket energi, mycket nyfikenhet på livet, lite vakt och lite olika mycket jaktlust vilket kräver lite extra, så vi säljer gärna till er som tycker om träna hund av någon form eller utbilda de till något som ex eftersökshund då de har en fanstastisk nos. De tycker om rörelse och få springa och det ett måste hos en RR anser jag att få springa och använda kroppen. 


Vi vill gärna också man går nån valpkurs mm för socialisera valpen och komma igång med bra träning,

Positiv träning med lite lagom krav mår en RR bra av. En RR är inte en hund du kan dominera eller styra. De vill ha med ett tyckande i träningen och de vill ha en motivation som är rimlig och nån mening med då gör de allt och mår bra. 


I vårt köp ingår alltid ett mentaltest som görs vid ca 1- 1.5 års ålder som vi anordnar.

Vi vill också de ska röntgas, höfter o armbågar vid ca 1.5 års ålder, det bekostar ni själva och ordnar. 

Samt ge de bra mat, skötsel, veterinärvård mm.


Vi håller gärna kontakt och anordnar valpträff och lite andra träffar då och då. Vi hjälper gärna till vid frågor och vid omplacering hjälper vi till.